• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Zijn uw woonhuis en inboedel nog voldoende verzekerd na uw verbouwing?

Tijdens corona gingen we met zijn allen massaal aan de klus. Ruim een kwart van de Nederlanders is gaan klussen in en rondom het huis. We konden het niet buiten de deur zoeken, dus hebben we ons ingezet om de thuissituatie te verbeteren. Dakkappellen, overkappingen, veranda’s, ga zo maar door. Toch is er door grote verzekeraars geconstateerd dat bijna 80% van de woningverbeteraars de woonverzekeringen niet aanpast na een grootschalig klusproject of een verbouwing.

Zijn uw woonhuis en inboedel nog voldoende verzekerd na uw verbouwing?

Veranderende waarde

Inboedel- en opstalverzekeringen worden gebaseerd op de waarde van de woning en de inhoud daarvan. Wanneer u de badkamer vernieuwd hebt, of een paar meter heeft uitgebouwd om de leefkeuken te vergroten, dan heeft dat uiteraard ook invloed op de totale waarde van de woning en/of de inboedel.

Wist u dat?
Onder de opstal wordt de woning zelf verstaan en alles wat niet zonder schade aan uw woning kan worden verwijderd. Denk hierbij aan bijv. schuttingen, schuren, inbouwkasten, etc. Objecten en spullen die wel te verhuizen zijn behoren tot de inboedel.

U wilt natuurlijk voorkomen dat u bij schade door bijvoorbeeld een overstroming of brand met lege handen staat omdat de verzekering niet meer voldoende is voor het repareren en/of vervangen van de beschadigde items.

De meeste inboedel- en opstalverzekeringen hebben een garantie tegen onderverzekering. Na een verbouwing aan de woning, vervalt deze echter. Dit komt omdat bijvoorbeeld de oppervlakte en dergelijke niet meer overeenkomen met de gegevens van hoe de verzekering is aangegaan. Het is verstandig om periodiek de waarde van uw woning te controleren en uw verzekering daar op bij te stellen. Dit kunt u doen door online modules te gebruiken om de woningwaarde te bepalen, maar u kunt ook contact opnemen met uw adviseur die u hierin kan begeleiden.

De verzekering weer up-to-date

Na het controleren van de waardes zullen wij nakijken of de dekking van uw woonverzekeringen nog voldoende is. Dat verandert uw premie misschien een beetje, maar wanneer het om uw meest waardevolle bezittingen gaat is het zeker de moeite waard om uw zaken goed geregeld te hebben. Door het up-to-date houden van de waarde van uw woning voorkomt u dat u onder- óf oververzekerd bent!

Bespreek het met uw adviseur

Weet u het niet zeker? Komt u er op het internet niet uit? Neem contact op met uw adviseur om uw situatie te bespreken. De specialisten van Veldhuis Advies staan voor u klaar om samen met u erachter te komen wat de beste dekking voor uw situatie is. Zo weet u zeker dat de boel goed geregeld is, en kunt u met een gerust hart genieten van uw woningverbeteringen. Neem contact op met ons via [email protected] of bel 0578 699 799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven