• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Zo ga je goed voorbereid met de caravan of camper op vakantie

We trekken er massaal op uit deze zomer, het gevoel van de caravan of de camper is misschien voor veel mensen toch wat veiliger dan met het vliegtuig vertrekken naar zomerse oorden. Resultaat: caravans en campers gaan als zoete broodjes over de toonbank. BOVAG en RDC melden een toename van ruim 42% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in de aflevering van nieuwe én tweedehands campers en caravans. Hoe ga je goed voorbereid met de caravan op pad? We hebben de belangrijkste informatie en verzekeringszaken voor u op een rijtje gezet!

Zo ga je goed voorbereid met de caravan of camper op vakantie

Waarom een caravan apart verzekeren?

Een caravan die u achter uw auto trekt is automatisch meeverzekerd onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van uw auto, maar dat is ook waar het eindigt. De WA-verzekering dekt namelijk alleen de schade die u mogelijk veroorzaakt bij anderen, schade aan de caravan zelf wordt niet gedekt onder deze verzekering. Daarom is het toch verstandig om ook een verzekeringsproduct voor een caravan af te sluiten.

Net dat krappe steegje in een Frans dorpje, hagelstenen zo groot als golfballen bij de Italiaanse meren, of toch die kopstaartbotsing op de snelweg. Schade is nooit leuk. Er zijn verschillende soorten dekkingen voor uw caravan af te sluiten en met de juiste combinatie bent u tegen al deze schades verzekerd.

Ook diefstal en vandalisme vallen bij de meeste verzekeraars onder de dekking van een caravanverzekering. Is uw caravan dusdanig beschadigd dat er niet meer mee naar huis te reizen valt? Dan wordt er met de juiste dekking ook gerepatrieerd.

Accessoires aan uw caravan of camper

Zelden gaan mensen met enkel een caravan de weg op. Fietsendragers, movers, luifels, schotelontvangers, etc. De lijst met accessoires is eindeloos. Zonder dat u het doorheeft bedragen de accessoires aan/bij uw caravan al gauw 25% van de totale waarde.

Kijk goed naar uw polis, dit soort accessoires vallen niet standaard onder de meeverzekerde zaken. Het is daarom verstandig om even na te gaan of u hiervoor een aanvullende dekking nodig heeft. Uw adviseur helpt u hier graag bij.

Wel of niet een aparte groene kaart?

Gaat u op vakantie naar Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal of Spanje? Dan moet u naast de groene kaart van de auto óók een groene kaart voor de caravan meenemen. Heeft u deze niet? Dan kunt u hem eenvoudig aanvragen bij de verzekeraar van het trekkende voertuig. De groene kaart vraag je ook op bij de verzekeraar van uw auto van de zaak of leaseauto, zelfs al is de caravan ergens anders verzekerd.

U heeft ook verplicht een groene kaart voor uw caravan nodig wanneer het totale gewicht (leeggewicht + laadvermogen) boven de 750kg uitkomt. Als dat zo is dan krijgt uw caravan ook een eigen kenteken en moet u de groene kaart altijd bij u hebben wanneer u met de caravan reist.

Lees hier meer over de groene kaart

Op pad met de camper

Campers hebben een eigen verzekeringssoort, met verschillende dekkingssoorten te vergelijken met die van een gewoon voertuig. Verzekert u uw camper alleen voor schade die u mogelijk toebrengt aan anderen of kiest u ook voor een dekking die diefstal, weerschade of eigen schade dekt? Kijk goed na welke dekking voor u wenselijk is. Uw adviseur bespreekt de verschillende mogelijkheden graag met u om ervoor te zorgen dat alles klopt.

Meer informatie?

Heeft u vakantieplannen gemaakt met uw caravan of camper of bent u van plan een nieuwe of gebruikte caravan of camper aan te schaffen? Neem eens contact op met een van de verzekeringsspecialisten van Veldhuis Advies om te bespreken welke verzekering het beste bij u en uw situatie past. Mail [email protected] of bel 0578 699 799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven