• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Zonnepanelen op uw bedrijf plaatsen? Laat u goed adviseren!

Verduurzamen, dat is een goed idee! We raden het graag iedere ondernemer aan om zijn of haar steentje bij te dragen aan het verduurzamen van het bedrijf… en het bedrijfspand. Vanaf januari 2023 wordt het zelfs verplicht dat een kantoorgebouw, met een oppervlakte van meer dan 100m2, minimaal energielabel C heeft. Een goede manier om te verduurzamen én te besparen op de energierekening is het plaatsen van zonnepanelen. Ook bij ons ligt er inmiddels een plan startklaar om ons dak te voorzien van zonnepanelen. Graag delen we onze ervaring en een aantal tips waar een goede installatie aan moet voldoen.

Zonnepanelen op uw bedrijf plaatsen? Laat u goed adviseren!

Zonnepanelen zijn niet geheel zonder risico

Er zitten best wat risico’s aan het plaatsen van zonnepanelen. Zo moet het dak geschikt zijn, want de hele installatie heeft een flink gewicht. Is de constructie stevig genoeg om een grote hoeveelheid panelen te dragen? En hoe zit het met de isolatie op het dak

Veel bedrijfspanden zijn nog voorzien van isolatie die behoorlijk brandgevaarlijk is. Dat was geen probleem bij gewone dakbedekking, maar plaats er zonnepanelen op en het risico op het uitbreken van brand is ineens een stuk groter. Zo kunnen er bij connectoren tussen de panelen vonkjes ontstaan, of een foutje in de installatie zitten.

Het risico dat een pand (gedeeltelijk) verloren gaat na het uitbreken van brand, is dusdanig groot dat verzekeraars eisen aan de installatie stellen. Voldoe je hier niet aan, dan kan de verzekeraar weigeren uw pand in verzekering te nemen, of u komt met torenhoge premies te zitten.

Zo voorkomt u extra kosten bij uw groene investering

Voordat u aan de slag gaat met het verduurzamen van uw pand, is het sterk aan te raden om eerst uw verzekeringsadviseur in te schakelen. We denken met u mee over het plan, bekijken het pand goed en houden daarbij constant rekening met de aanwezige risico’s en hoe het pand verzekerbaar blijft. En als het nodig is, schakelen we externe risicospecialisten voor u in die meedenken in de situatie.

Op deze manier voorkomt u dat u voor nare verrassingen en hoge kosten komt te staan. Het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn als u uw hele dak heeft laten volleggen met zonnepanelen en de verzekeraar er vervolgens allerlei eisen bij stelt om het pand in verzekering te nemen, of het risico volledig weigert. Dat kan een kostbare situatie opleveren.

Meer informatie?

Gaat u uw pand verduurzamen? Neem eerst even contact op met uw adviseur en voorkom hoge kosten. Mail [email protected] of bel 0578 – 699 789. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven