• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Altijd dichtbij en onafhankelijk

Waarom een onafhankelijk adviseur?

Een financieel adviseur betaalt u uiteraard voor het advies dat u ontvangt en voor het beheren van uw financiële pakket. Daar krijgt u ook veel voor terug. Vaak blijkt u zelfs te kunnen besparen op uw verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor u klaar wanneer u bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op uw verzekeringen.

Bepalen wat u financieel allemaal moet regelen is best lastig. Er zijn veel verschillende producten en de voorwaarden zijn vaak lastig te begrijpen. En als u de producten met elkaar wilt vergelijken, ziet u vaak door de bomen het bos niet meer. En dat terwijl u een beslissing moet nemen voor een lange periode. Is er geen andere manier om een keuze te maken voor een financieel product dat aansluit bij uw leefsituatie?

U kunt uw eisenpakket neerleggen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Die adviseert u vervolgens over wat het beste bij uw situatie past.

Een onafhankelijk financieel adviseur bekijkt in welke leefsituatie u zich bevindt en wat uw financiële wensen zijn. Zo kan hij bepalen welke verzekeringen bij u passen en u hierover een goed en vooral onafhankelijk advies geven. Ook denkt de adviseur met u mee. Wat verwacht u voor de toekomst, heeft u nog financiële vragen? Een onafhankelijk adviseur komt met oplossingen, omdat hij maatwerk biedt en niet afhankelijk is van financiële instellingen of banken.

Omdat uw leven continu onderhevig is aan veranderingen, zijn uw financiële producten dit ook. Een onafhankelijk adviseur weet precies welke veranderingen van invloed zijn op uw toekomst en op de financiële producten die u heeft afgesloten.

Heeft u een huis gekocht, gaat u trouwen of krijgt u een kind? Of misschien bent u net met pensioen gegaan, heeft u sinds kort een eigen bedrijf of heeft u juist ontslag gekregen. Allemaal situaties die van invloed zijn op de door u afgesloten financiële producten. Maar denkt u hieraan wanneer zich zo’n ingrijpende situatie voordoet? Een onafhankelijk adviseur doet dit wel en regelt op de achtergrond de zaken voor u.

U wilt degene die u van advies voorziet kunnen vertrouwen. U wilt er zeker van zijn dat het advies dat u ontvangt deskundig is, maar ook dat deze onafhankelijk is en dat de adviseur niet praat namens een bank of verzekeraar. Dat uw adviseur gewoon bekijkt welke verzekering voldoet aan uw eisen en wensen. Eigenlijk moet uw adviseur u gewoon van dienst zijn. En daarnaast is het prettig om een klik met elkaar te hebben. U legt immers wel uw financiële gegevens bij hem op tafel.

U betaalt een financieel adviseur uiteraard voor het advies dat u van hem ontvangt en voor het beheren van uw financiële pakket. Maar daar krijgt u veel voor terug! Vaak blijkt u zelfs dankzij hem te besparen op uw verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor u klaar wanneer u bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op uw verzekeringen.

Welke voordelen biedt een onafhankelijk financieel adviseur

Verschillende dekkingen vallen onder meerdere verzekeringen. Soms is het afsluiten van een extra verzekering dus helemaal niet nodig, omdat een andere verzekering vaak al een deel van de kosten dekt. Ook spaart u vaak voor later via verschillende potjes: aflossen op uw hypotheek, lijfrentes, spaartegoeden. Uw financieel adviseur stemt alle verzekeringen op elkaar af en geeft u hierover een advies op maat.

Weet u zeker dat u voldoende bent verzekerd en dat u bij schade voldoende krijgt uitgekeerd? Uw financieel adviseur heeft een zorgplicht en zorgt ervoor dat hij u adviseert over wat u het beste kunt doen.

Uw financieel adviseur bekijkt de lasten die u heeft. Zijn de lasten hoger dan u kunt dragen? Of spaart u teveel voor uw pensioen? Ook hier komt de zorgplicht weer bij kijken. U ontvang het advies dat aansluit bij uw situatie en de lasten die u kunt en wilt dragen.

De voorwaarden van de financiële producten moeten aansluiten bij uw leefsituatie en eisenpakket, maar dat geldt ook voor de prijs. Uw financieel adviseur scant een breed aanbod aan producten op prijs/kwaliteit verhouding. Uw persoonlijke vergelijker.

Sommige financiële producten bieden een lage prijs, maar kennen door hun starre voorwaarden weinig flexibiliteit. Wat moet u doen als uw situatie verandert? Vaak kunt u niet boetevrij aflossen, zit u vast aan een langdurig contract of betaalt u hoge overstapkosten. Uw financieel adviseur weet dit te voorkomen en u hierin te adviseren.

Heeft u een goede verzekering lopen, maar doen zich door veranderingen in de markt of in uw leefsituatie op een gegeven moment betere oplossingen voor? Uw financieel adviseur is hiervan op de hoogte en kan uw situatie in de gaten houden. Hij adviseert u dan als u kunt switchen naar een product met een betere prijs/kwaliteit verhouding.

Heeft u schade en wilt u aanspraak maken op de financiële producten die u heeft afgesloten? U belt uw financieel adviseur en deze weet direct waar u recht op heeft. Vaak zet hij alvast wat zaken in gang, zodat de financiële afwikkeling snel wordt geregeld. En als u niet meteen krijgt waar u recht op heeft springt een onafhankelijk adviseur voor u in de bres. Niet voor niets is hij onafhankelijk van verzekeraars en banken.

Ook aanbieders van financiële producten kunnen fouten maken. Uw financieel adviseur controleert na het afsluiten uw financiële product en corrigeert de eventuele fouten.

U bent bekend bij uw financieel adviseur. Uw gegevens houdt hij continu up-to-date. Dit maakt dat al uw financiële producten goed op elkaar aansluiten. En heeft u vragen of wilt u een schade melden, dan heeft u een vast aanspreekpunt. Iemand die u kent, dichtbij u staat en altijd bereikbaar is. Vaak zelfs buiten kantooruren.

Financieel planner

Een financieel planner maakt, zoals de naam al doet vermoeden, een financieel plan voor u en uw eventuele partner. Dit plan start met een inventarisatie van uw financiële situatie en een analyse van de ontwikkeling van uw vermogen. Op basis van deze analyse kan een financieel planner antwoord geven op veel hypotheekvragen. Bijvoorbeeld: moet ik mijn lening afsluiten bij een bank of bij mijn ouders? Is vervroegd aflossen verstandig? Kan ik de rente en aflossing wel betalen? De financieel planners bij Veldhuis Advies zijn allen gecertificeerd en hebben jaren lange ervaring met het geven van onafhankelijk financieel advies.

Hypotheekadviseur

Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten, raadpleegt u – uiteraard – een hypotheekadviseur. U kunt kiezen voor een hypotheekadviseur bij een bank of een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur bij een bank werkt vanuit het productaanbod van de bank. Een onafhankelijke hypotheekadviseur adviseert vanuit een aanbod van diverse hypotheekverstrekkers.

Overigens bestaat er een scheiding tussen product en advies; u betaalt apart voor het hypotheekadvies dat u krijgt. Deze kosten mogen niet verwerkt zijn in de hypotheek zelf. Dit betekent dat u er ook voor kunt kiezen om alleen advies in te winnen. Ook is het mogelijk om zelfstandig (bijvoorbeeld online) een hypotheek af te sluiten. U moet dan wel aantonen dat u voldoende deskundig bent.

Bij Veldhuis Advies vergelijken we een groot aantal hypotheekverstrekkers en kijken we naar de hypotheek die het beste bij uw wensen en uw financiële situatie past.

Verzekeringsadviseur

Bij de aanschaf van een woning krijgt u ook te maken met risico's zoals brand en diefstal van zowel de woning als de inboedel. De verzekeringsadviseur geeft advies over de verzekering die het beste aansluit bij uw bezittingen. De premie is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van de woning en de kostbaarheden die u bezit. Daarnaast kan hij adviseren over het treffen van preventiemaatregelen.

Financieel planner

Bij de inkomensanalyse die een financieel planner maakt, neemt hij allerlei wensen en risico’s mee (bijv. eerder stoppen met werken, aankoop nieuwe woning, beleggen in BV of privé, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding, overlijden). Hieruit komt een advies hoe u uw financiële situatie kunt optimaliseren. U kunt kiezen voor een financieel planner bij een bank of een onafhankelijk financieel planner. Ook hier geldt dat beiden voor- en nadelen hebben. Voordeel van een financieel planner bij een bank is dat deze planner een groot netwerk van interne specialisten achter zich heeft. Voordeel van een onafhankelijk financieel planner is dat de kosten inzichtelijk zijn en hij vaak snel kan handelen. De financieel planners bij Veldhuis Advies zijn allen gecertificeerd en hebben jaren lange ervaring met het geven van onafhankelijk financieel advies.

Pensioenadviseur

Zorgen over uw oude dag? Of eigenlijk nog niets geregeld qua pensioen? Dan kan een pensioenadviseur met u meedenken over wat u nodig heeft.

Tip: vraag eerst aan een financieel planner om voor u uit te werken hoe uw financiële situatie eruit ziet wanneer u stopt met werken. Als uit deze analyse blijkt dat u wel een appeltje voor de dorst kunt gebruiken, dan kunt u met een pensioenadviseur gericht kijken welke pensioenvorm hierbij past.

Verzekeringsadviseur

Wat gebeurt er met uw inkomen op het moment dat u of uw partner arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden? De financieel planner kan de risico's in kaart brengen. De verzekeringsadviseur vergelijkt en sluit de arbeidsongschiktheid-, levens- of uitvaartverzekering.  Hij kan u ook adviseren wat uw werkgever voor u betaalt en wat u zelf nog moet aanvullen.

Verzekeringsadviseur

Iedereen heeft te maken met het verzekeringen van de woning en inboedel tegen bijvoorbeeld brand of diefstal. Tegenwoordig heeft iedereen een auto en worden er steeds vaker vakanties en weekendtrips geboekt. En wat dacht u van de verplichte zorgverzekering?

In elke fase van uw (gezins)leven zijn er andere behoeftes. De verzekeringsadviseur adviseert u over deze veranderlijke situaties en kijkt samen met u naar het efficiënt verzekeren van uw bezittingen. Dat wil zeggen; hij adviseert wanneer u oververzekerd (door dubbele dekkingen) en wanneer u juist onderverzekerd bent.

Financieel planner

Hierboven heeft u kunnen lezen wat een financieel planner voor u kan doen. Juist als u een partner en eventueel kinderen heeft, is het goed om uw financiële situatie regelmatig door te laten rekenen om te voorkomen dat u, uw partner of uw kinderen een ongewenst financieel risico lopen. De financieel planners bij Veldhuis Advies zijn allen gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring met het geven van onafhankelijk financieel advies.

Estate planner

Een estate planner adviseert u over het overdragen van vermogen aan de volgende generaties. Hij is goed op de hoogte van alle juridische en fiscale regels en kan bijvoorbeeld met u meedenken over schenkingen, lenen binnen de familie en geven aan goede doelen.

Verzekeringsadviseur

Wanneer uw vermogen toeneemt, dan neemt waarschijnlijk ook de waarde van uw bezittingen toe. Juist bij bijzondere bezittingen zoals kunst, juwelen, kostbare woningen, oldtimers, zeilboten of bijzondere vakantiehuizen in het buitenland is het belangrijk dat u deze bezittingen goed verzekert. Een ‘huis, tuin en keuken’ inboedelverzekering of opstalverzekering voldoet dan niet meer. Een hierin gespecialiseerde verzekeringsadviseur denkt met u mee over een passende oplossing. De verzekeringsadviseurs van Veldhuis Advies zijn gespecialiseerd in het adviseren en accepteren van bijzondere, waardevolle bezittingen. Zij kunnen u tevens adviseren over uw risico's als ondernemer.

Estate planner

Een estate planner adviseert u over het overdragen van vermogen aan de volgende generaties. Hij is goed op de hoogte van alle juridische en fiscale regels en kan bijvoorbeeld met u meedenken over schenkingen, lenen binnen de familie en geven aan goede doelen.

Scroll naar boven