• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Zijn de spullen in uw tuin verzekerd?

In de zomermaanden wordt de tuin meer gebruikt: om in te ontspannen en om in te werken. De loungebank en de barbecue kunnen naar buiten en de zitmaaier wordt in gebruik genomen. Maar hoe zijn deze spullen eigenlijk verzekerd tegen diefstal of weerschade?

Zijn de spullen in uw tuin verzekerd?

Afgesloten tuin? Dan dekt de inboedelverzekering bij diefstal

Op de meeste inboedelverzekeringen is tuinmeubilair en tuingereedschap gewoon meeverzekerd tegen diefstal, net als tuinspullen zoals parasols. Zelfs het wasgoed aan de waslijn is in de regel meeverzekerd! Het moet dan wel gaan om een afgesloten tuin.

Het kan zijn dat hierbij een eigen risico of een maximale vergoeding geldt. Heeft u bijvoorbeeld een kostbare tuinset: kijk dan even of de maximale vergoeding genoeg voor u is. Dat geldt ook voor een dure barbecue, niet alle verzekeraars rekenen deze tot de tuinmeubelen. Heeft u een kostbaar exemplaar? Dan is het geen overbodige luxe om nog eens bij uw verzekeraar te controleren wat in uw geval de voorwaarden zijn. Voor de zekerheid kunt u deze het beste na gebruik in een afgesloten schuurtje opbergen. Bij diefstal kun je dan aantonen dat er braaksporen zijn en zo weet je zeker dat hij onder de inboedel valt.

Een aparte tuinverzekering voor weerschade

Als het gaat om weerschade aan uw tuinspullen, bijvoorbeeld door een hagelbui, dan zijn de meeste verzekeringen minder ruim. Deze schade wordt op de inboedelverzekering doorgaans niet vergoed. Wel kunt u soms een aparte tuinverzekering afsluiten. Onder de tuinverzekering zijn ook bomen, bloemen en andere planten in uw tuin verzekerd.

Schade aan een schuurtje of schutting valt onder de opstalverzekering. Huurt u een woning en heeft u zelf een schutting betaald en geplaatst? Dan valt die onder het huurdersbelang en dat is in de regel weer meeverzekerd op de inboedelverzekering.

Uitzonderingen: fiets of laptop gestolen

Wat als u met uw laptop of tablet in de tuin zit en vergeten bent deze mee naar binnen te nemen? Worden deze kostbare spullen uit uw tuin gestolen, dan zal u hier een speciale buitenhuisdekking of mobiele elektronicadekking voor nodig hebben! Hierbij geldt wel, net als bij alle verzekeringen, dat de verzekeraar verwacht dat u voorzichtig met uw spullen omgaat.

Een fiets die in de tuin wordt gestald, is niet verzekerd tegen diefstal. Een fiets is immers geen tuinmeubel en moet over het algemeen op slot staan en in een afgesloten schuurtje staan om voor schadevergoeding in aanmerking te komen. Eventueel kunt u hier ook een fietsverzekering voor afsluiten. Wat zeker met een elektrische fiets wel aan te raden is.

Zet duur tuingereedschap in de schuur of aan een slot

Natuurlijk gaat u niet elke avond uw loungeset naar binnen halen, maar het is wel verstandig om prijzig tuingereedschap op te bergen in een afgesloten schuur. Een dure zitmaaier kunt u aan een slot leggen. Ook doet u er goed aan om voorbereid te zijn op slecht weer of een zomerstorm: berg losse spullen dan op, zorg voor een stevige schutting en wees alert op losse takken. Kortom, onderhoud uw tuin goed.

Meer informatie?

Vraagt u zich af of de spullen in uw tuin goed verzekerd zijn? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 0578-699799 of via [email protected]. Wij kijken graag met u mee!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven